Marieke van Zwet in de nieuwe loungebar op de eerste verdieping van Muy Amigos.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke van Zwet in de nieuwe loungebar op de eerste verdieping van Muy Amigos. © Thierry Schut

'Als dit achter de rug is, wil ik even niets'

Je kan met recht stellen dat Marieke van Zwet een heftig jaar achter de rug heeft. De eigenaar van het Mexicaanse restaurant Muy Amigos verloor haar zakenpartner Piet aan kanker en haar beide ouders overleden onlangs. Maar ze blijft vechten om haar zaak overeind te houden.

 1. Oud-studenten gaan Den Haag laten dansen op Louis Andriessen: ‘Nieuwe muziek is niet eng, maar super divers’
  PREMIUM
  Naar Amare

  Oud-studenten gaan Den Haag laten dansen op Louis Andriessen: ‘Nieuwe muziek is niet eng, maar super divers’

  ,,Wauw, dat ziet er toch wel heel anders uit dan studio 1 aan de Juliana van Stolberglaan”, zegt Isa Goldschmeding. Met Tim Sebel is zij oud-student van het Koninklijk Conservatorium (KC). Ze kijken om het hoekje in de nieuwe huisvesting van hun oude school. Het conservatorium komt op de verdiepingen vier tot en met zes van het nieuwe cultuurcentrum Amare te zitten.
 2. Bier voor Barre Mannen (en vrouwen) straks uit eigen nieuwe streekbrouwerij
  PREMIUM

  Bier voor Barre Mannen (en vrouwen) straks uit eigen nieuwe streekbrou­we­rij

  De voorspelling ‘bar’ belooft doorgaans weinig goeds: het wordt ruw en onstuimig weer, met doorgaans een hoop kou in de lucht. In het Westland heeft het woord een veel positievere betekenis. Wie een ‘barre man’ wordt genoemd, staat er goed op. Het betekent dat je een beste kerel en een gezellige vent bent. Sinds zaterdag is het ook een biertje. De Westlanders Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn lanceerden dit weekend hun Barre Mannen IPA.

In samenwerking met indebuurt Westland