Volledig scherm
Winnaars Maarten Bakker en Anita Kleijweg. © Glenn Mostert

Bakker en Kleijweg schitteren bij Westlands Kampioenschap Biatlon

Afgelopen weekend organiseerden de 's-Gravenzandse schietvereniging Generaal Snijders en Naaldwijkse atletiekvereniging Olympus '70 het allereerste Westlands Kampioenschap Biatlon. Maarten Bakker en Anita Kleijweg behaalden de kortste tijd en gingen er met de trofee vandoor.

Na weken trainen was het zaterdag dan eindelijk zover: zo'n 60 deelnemers uit het Westland én daarbuiten stonden klaar in de startblokken voor de Westlandse biatlon. Vorig jaar, toen de eerste editie van het evenement plaatsvond, was dit aantal nog maar 25.

Voor sporters uit de Glazen Stad kreeg het evenement deze keer nog een extra dimensie. Zij streden zaterdag namelijk ook nog eens voor de titel van Westlands kampioen. Vooral bij de vrouwen bleek de uitslag een verrassing: hier was het Lierenaar Anita Kleijweg die met een tijd van 28:46 de eerste plek voor de neus van Naaldwijker Ramona Thoen wegkaapte.

Quote

Anita heeft veel tijd gewonnen door goed te schieten

Wesley Odenkirchen
Volledig scherm
© Glenn Mostert

,,Op het gebied van hardlopen was Ramona Thoen veruit de snelste", vertelt mede-organisator Wesley Odenkirchen. ,,Anita heeft veel tijd gewonnen door goed te schieten en is daardoor winnaar geworden."

Langlaufen
De biatlon bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit twee onderdelen. Bij de wintervariant is dit langlaufen en schieten. Aangezien langlaufen nogal lastig gaat met die tropische temperaturen van de afgelopen weken, werd dit bij deze 'zomerse variant' vervangen door meerdere rondes over de hardloopbaan. De deelnemers hebben eerst een volledig trainingstraject doorlopen om beide sporttakken onder de knie te krijgen.

Wie zich direct voor de editie van volgend jaar wil inschrijven, zal nog even moeten wachten. De organisatie laat het namelijk nog even in het midden of er volgend jaar nog een editie zal plaatsvinden. ,,Volgende week gaan we evalueren, maar ik verwacht wel een nieuwe editie. We willen kijken of het mogelijk is om naar twintig schietpunten te gaan in plaats van tien. Daar is natuurlijk extra materiaal voor nodig, dus dat moeten we even afwachten", aldus Odenkirchen.

Volledig scherm
Voor de heren en dames werden er verschillende rondes gehouden. © Glenn Mostert

In samenwerking met indebuurt Westland