Volledig scherm
Cees van der Kruijk, links, neemt in 2007 een boek over de Kromme Jongens in ontvangst. © Thierry Schut

‘Bekendste kassenbouwer’ Cees van der Kruijk overleden (55)

Cees van der Kruijk uit Monster is dinsdag op 55-jarige leeftijd overleden. Hij wordt ook wel de ‘bekendste kassenbouwer van het Westland’ genoemd.

Van der Kruijk verwierf bekendheid door het nummer ‘Oeauw Kassenbouw’, dat hij in 1995 samen met Peter Kruithof schreef voor de band Kromme Jongens. 

De kassenbouwer trad diverse keren op als gastzanger met de Kromme Jongens. Zo zong hij het nummer tijdens hun reünieconcerten en daarna nog een keer in de musical die gemaakt werd met nummers van de Westlandse band.

Westlandse Joe Cocker

Een andere bijnaam van Van der Kruijk was de ‘Westlandse Joe Cocker’. Die naam kreeg hij toen hij in 1998 de WOS-wisselbokaal en de beker won voor zijn uitvoering van ‘Unchain my heart’ van Joe Cocker in een Westlandse versie van de Soundmixshow. De kassenbouwer werd geroemd om zijn rauwe stemgeluid en perfecte imitatie van Joe Cocker.  

Op de verzamel-cd ‘Het Beste van het Westland deel 2' zingt Van der Kruijk het nummer ‘De Veilingroute’, op de muziek en melodie van Bruce Springsteens ‘The River'. 

In samenwerking met indebuurt Westland