Volledig scherm
Hertenlaan 2 in Honselersdijk © Google Streetview

Bewoners Hertenlaan proberen plaatsing van arbeidsmigranten te voorkomen

Verontruste buurtbewoners van de Hertenlaan 2 in Honselersdijk willen de Westlandse politici overtuigen om een stokje te steken voor de plaatsing van dertig arbeidsmigranten in hun buurt.

Daarvoor houden zij komende dinsdagavond om 20.30 uur een bijeenkomst in Café Bij 't Hof. De wethouders en burgemeester zijn daarvoor uitgenodigd.

Kritiek

Het pand wordt momenteel verbouwd om er dertig arbeidsmigranten te huisvesten. Buurtbewoners vrezen voor de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in hun buurt en hebben kritiek op de communicatie vanuit de gemeente en de initiatiefnemer.

'Voor het behouden van het sociale en betrokken karakter van onze buurt is een evenwichtige diversiteit van belang. In de straat op circa honderd meter afstand zijn in twee panden al circa dertig arbeidsmigranten gehuisvest. Op hemelsbreed achthonderd meter komt het project Elsenbos voor circa driehonderd arbeidsmigranten.'

De gemeente doet onderzoek naar het aantal nu al gehuisveste arbeidsmigranten in de omgeving en naar de meldingen van overlast die eerder zijn gedaan.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
  PREMIUM
  Vak apart

  Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

  Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.
 2. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
  PREMIUM

  Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

  Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.

In samenwerking met indebuurt Westland