Volledig scherm
Hulpdiensten bij zwembad Maesemunde in ’s-Gravenzande. © District8

Bewusteloze zwemmer Maesemunde overleden: ‘Hij was stil en blauw’

De man die gisteravond in zwembad Maesemunde in ’s-Gravenzande bewusteloos uit het water werd gehaald, is vannacht overleden. Dit melden verschillende bronnen, maar de politie wil dit niet bevestigen.

Meerdere hulpdiensten, waaronder het traumateam met helikopter, spoedden zich naar het zwembad na een melding van een medische noodsituatie. Volgens omstanders werd de zwemmer bewusteloos uit het water gehaald. De man werd gereanimeerd door medewerkers van het zwembad in afwachting van de hulpdiensten.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand vervoerd naar het ziekenhuis. De trauma-arts reed mee in de ambulance. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten is het slachtoffer later alsnog overleden. Hoe de zwemmer bewusteloos is geraakt, is nog onduidelijk.

Pluim voor reddingsbrigade 

Op het moment van het incident was Mario Marges als recreatiezwemmer aanwezig. Voorafgaand aan het vrij zwemmen traint de reddingsbrigade, laat hij weten. ,,Gelukkig blijven er nog veel van hen achter. Zij ontdekten dat er iets mis was. De man was stil en blauw.” 

Marges vertelt dat meerdere reddingszwemmers de man naar de kant hebben gebracht, waar zij hem hebben gereanimeerd. ,,Ze verdienen een pluim.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland