Volledig scherm
PREMIUM
Evelien van Buren. © Thierry Schut

‘Bisoksueel’ Evelien uit Monster bereidt zich voor op de ‘battles’ van The Voice of Holland

‘Bisoksueel’ Evelien van Buren (17) uit Monster overtuigde met haar stem tijdens de ‘blind auditions’ van The Voice of Holland drie coaches. Ze gaat nu tijdens de ‘battles’ strijden voor een plek in de volgende ronde. 

Bisoksueel

Samen familie en vrienden keek Evelien naar haar auditie. ,,Ik zat aan het eind van de uitzending. Op het moment dat tijdens een reclame mijn sokken in beeld kwamen was duidelijk dat mijn auditie er aan kwam. Iedereen begon zo hard te schreeuwen dat de tv vastliep.” Toen die het weer deed bleek inderdaad dat die sokken van de zelfbenoemde ‘bisoksueel’ Evelien waren. ,,Ik heb altijd twee verschillende sokken aan.” Een blik op haar voeten leert dat ze niet overdrijft. Het zijn exemplaren mét kerstprint, waardoor ze goed matchen met haar kersttrui. ,,Ik zit al helemaal in de kerstsfeer”, zegt ze lachend. 

,,Ik had nooit verwacht dat ik door de audities heen zou komen”, vertelt Evelien vanaf de bank in haar ouderlijk huis. Ze woont hier met haar moeder, vader en zus en lange tijd was de woning het enige decor waarin ze zong. ,,Ik durfde nooit voor anderen te zingen.” Ze werd vooral in kleinere settings zenuwachtig en hield het daarom bij het meezingen met Glee (muzikale tv-serie) op haar kamer.

In de eerste klas van de middelbare school begon ze ook buiten haar slaapkamer te zingen. Tijdens de muziekles zong ze een solo en dat ging zo goed dat ze besloot mee te doen aan de Sweelincklaan Parade, een festival van ISW Sweelincklaan in ’s-Gravenzande.

,,Het optreden tijdens de Parade heeft me deels over mijn angst heen geholpen”, vertelt ze. Het blijft spannend, maar het gaat nu beter qua zenuwen.” Zo goed zelfs, dat Evelien dit jaar besloot zich op te geven voor talentenjacht The voice of Holland

Het leidde tot de ‘blind audition’ die op 2 november werd uitgezonden. ,,Iedereen zegt dat ik er zo relaxt uit zie als ik zing, maar van binnen tril ik op zulke momenten als een gek. Tegelijkertijd word ik heel druk en vrolijk.” 

In samenwerking met indebuurt Westland