Volledig scherm
© 's Heerenloo locatie Het Westerhonk

Bloemen en taart voor zorgrestaurant Samen uit Monster

De vijfentwintig medewerkers van restaurant Samen uit Monster mogen zich vanaf vandaag de Zorgtoppers van 2018 noemen. Tv-presentatrice Sonja Silva reikte de regionale prijs vrijdag aan het zorgrestaurant uit, die dat namens werkgeversorganisatie ZorgZijn Werkt deed.

In restaurant Samen, dat op het woonzorgpark van ‘s Heeren Loo locatie Het Westerhonk in Monster ligt, werken mensen met en zonder verstandelijke beperking. De acht begeleiders, veertien cliënten van het Westerhonk en drie stagiaires, die allemaal in het restaurant werken, werden met de prijs in het zonnetje gezet voor hun inzet in de zorg.

De prijs werd gevierd met bloemen, taart en een speciaal daarvoor in het leven geroepen oorkonde. Zo’n 300 mensen nomineerden afgelopen tijd verschillende mensen en organisaties uit de zorg. Een behoorlijk aantal daarvan, zo’n vijftig, waren voor het Westerhonk, waarvan restaurant Samen de meeste stemmen kreeg.

Minou Tuinenga, één van de begeleiders, is ontzettend trots: ,,We doen altijd ons best om zo klantvriendelijk mogelijk te zijn en iedereen te laten genieten van een lekkere lunch. Het is echt hard werken. Hierdoor is soms weinig tijd voor leuke dingen. Daarom vind ik het super leuk, zeker voor de cliënten, dat zij nu vandaag in het zonnetje worden gezet.”

De grote lach, vriendelijkheid en gastvrijheid van het team, van zowel cliënten als begeleiders, en hun kookkunsten gaven de doorslag. Bij het doorgeven van de nominaties lieten veel mensen een berichtje achter. Zo gaven ze aan dat het team van restaurant Samen ,,altijd zo goed mogelijk voor iedereen klaarstaat’’ en dat ze voor ,,alles in zijn’’, of dat nu een verjaardag, nieuwjaarsborrel of vergadering is. Volgens een andere stemmer is ,,niets hen te veel!’’

De prijs werd in 2012 door werkgeversorganisatie ZorgZijn Werkt in het leven geroepen. Zorgzijn Werkt is actief in de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Vorig jaar ging de prijs naar woon- en behandelcentrum Nolenshage van Saffier in Den Haag.

De uitreiking van de prijs vindt niet voor niets deze week plaats. Het is de Week van Zorg en Welzijn dat in heel Nederland door de sector georganiseerd en gevierd wordt. In de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord openen deze week ruim 120 locaties hun deuren voor publiek om te laten zien wat voor werk zij doen. 

In samenwerking met indebuurt Westland