Volledig scherm
Dijkweg in Honselersdijk © Google Streetview

‘Blokkeer Dijkweg op bepaalde tijdstippen om straatraces tegen te gaan’

Lokale partij Gemeentebelang Westland wil dat de Dijkweg bij partycentrum Luna Events  Honselersdijk op bepaalde tijdstippen wordt afgesloten zodat feestvierende automobilisten de weg niet meer op kunnen.

Dat stelt de politieke partij na berichtgeving in deze krant over de straatraces op de weg. Omwonenden maken zich zorgen: volgens hen rijden feestvierende bestuurders, die vanaf partycentrum Luna Events de Dijkweg op komen, veel te hard, tegen de richting in en toeteren ze continu. 

Gemeentebelang Westland wil daarom dat de automobilisten niet meer de weg op kúnnen. De partij wil dat de doorgang van het terrein richting de Dijkweg op bepaalde tijdstippen wordt geblokkeerd zodat bezoekers van het centrum hun weg via de andere kant van het terrein moeten vervolgen. Ook wil de partij dat er afspraken met Luna Events worden gemaakt. 

Een woordvoerder van de gemeente stelde eerder dat er gerichte controles zijn geweest op de bezoekers van het partycentrum, maar dat er tot nu toe geen overtredingen zijn geconstateerd. De gemeente stelde dat de controles worden geïntensiveerd naar aanleiding van de recente klachten. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland