De molenaar zag de ‘vleugels’ al meerdere malen rakelings langs de lantaarnpaal scheren en is als de dood dat ze elkaar raken.
Volledig scherm
PREMIUM
De molenaar zag de ‘vleugels’ al meerdere malen rakelings langs de lantaarnpaal scheren en is als de dood dat ze elkaar raken. © Thierry Schut

Blunder met lantaarnpaal is niet de enige misser bij werkzaamheden aan kruispunt in Monster

Werkzaamheden aan het kruispunt Haagweg-Molenweg in Monster gaan niet van een leien dakje. Het draaien van de wieken van korenmolen De Vier Winden wordt door een verplaatste lantaarnpaal gehinderd. Maar dat is niet het eerste en enige probleem aan de kruising. 

Garrit Hendriks is de laatste maand extra alert op de stand van de wieken van het gemaal in het Westlandse dorp. De molenaar zag de ‘vleugels’ al meerdere malen rakelings langs de lantaarnpaal scheren en is als de dood dat ze elkaar raken. Als de wind vanuit Monster waait, kunnen de wieken van de monumentale molen uit 1882 de recent verplaatste verlichting aantikken.

  1. Coronahoester, zorgapplaus: Nederlandse taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden
    PREMIUM

    Coronahoes­ter, zorgap­plaus: Nederland­se taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden

    Theater De Vaillant in Den Haag houdt ‘torenconcerten’, de rechtbank legt celstraf op aan ‘coronahoesters’ en in de gemeente Westland vrezen handelaren voor een ‘sierteeltscenario’. Het zijn zomaar wat uitdrukkingen die woensdag in AD Haagsche Courant stonden. De coronacrisis zet het dagelijks leven op zijn kop, maar leidt óók tot een enorme verrijking van de Nederlandse taal.

In samenwerking met indebuurt Westland