Volledig scherm
© Koen Suyk

Boos en verdrietig over sluiting manege Westerhonk

Ouders van de Westerhonkbewoners en de vrijwilligers zijn verdrietig over de sluiting van de manege en zijn verbaasd over de gang van zaken.

Quote

Er is al die jaren nooit iets gebeurd en de medewer­kers zijn heel oplettend

Boze ouder

Dat de manege na twee jaar is gesloten om veiligheidsredenen, komt hard aan bij de betrokken. ,,Dit is erg verdrietig," zegt een vrijwilliger. ,,Paardrijden is ontzettend belangrijk voor bewoners en dagbestedingscliënten. Bovendien werken acht bewoners iedere dag in de stallen. Zij zijn ook hun verantwoordelijkheid kwijt.''

Een ouder van een van de bewoners is vooral boos. ,,Wij dachten dat onze dochter nog gewoon paard reed, dat deed ze al tien jaar. Het is het enige echte pleziertje dat ze heeft. Ze straalt altijd. Maar de afgelopen jaren wordt haar meer en meer afgenomen. We hebben niet eerder gehoord dat er sprake van onveiligheid is. Er is al die jaren nooit iets gebeurd en de medewerkers zijn heel oplettend."

Ook volgens de vrijwilliger is er met de veiligheid niets mis. Toch kwam er onlangs een beladen brief binnen. ,,We waren verbaasd toen we de brief lazen. De vergadering waarvoor we werden uitgenodigd was toen al geweest. Ik vrees dat we weinig kunnen doen, want uiteindelijk draait het om geld,'' zegt de ouder.

,,Hoe en of we in de toekomst verder gaan onderzoeken we. Een manege buiten de deur kan een alternatief zijn, wellicht is er een exploitant te vinden of medewerkers met de juiste kwalificaties,'' zegt regiodirecteur Astrid van der Voort van bij 's Heeren Loo, de organisatie die verantwoordelijk is voor het Westerhonk.