Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie: Het voormalige NAM-terrein bij Molenslag in Monster. © Foto: Thierry Schut

Boren bij Molenslag weer opgestart

De NAM start vandaag weer met boren bij het terrein bij Molenslag. Dat is besloten in overleg met gemeente Westland en toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen. 

De afgelopen weken lagen de werkzaamheden stil omdat omwonenden van de boorlocatie gezondheidsklachten kregen en last hadden van trillingschade. De NAM werkt bij Molenslag aan het dichten van een lekkende gasput, waaruit vroeger gas werd gewonnen.

Na die klachten is er een onderzoek uitgevoerd naar de uitstootgassen van de generatoren die op het terrein staan. Daaruit bleek dat er geen wettelijke normen zijn overschreden.

Monitoren

Om de overlast tegen te gaan zijn de generatoren wel verplaatst naar de andere kant van het terrein en is de schoorsteen verhoogd. Daarnaast zijn er zogenoemde ‘eNoses’ geplaatst om de overlast te kunnen monitoren.

,,We blijven achter de schermen hard werken aan het elektrificeren van de boortoren. Ook dat traject is afgelopen week opgestart. Zodra de locatie op elektriciteit draait zijn de generatoren in de huidige opstelling niet meer nodig en kunnen deze ook niet meer voor overlast zorgen. Er blijft nog wel een generator achter als noodstroomvoorziening”, laat een woordvoerder weten.