Volledig scherm
De huidige brandweerkazerne in Naaldwijk © AD

Bouw brandweerkazerne begint bijna, appartementen verrijzen in 2021

De bouw van de nieuwe tijdelijke brandweerkazerne aan de ‘s-Gravenzandseweg in Naaldwijk gaat in juni van dit jaar beginnen. De bouwtijd is ongeveer zes maanden.  

Op de plek van het oude politiebureau, dat inmiddels al tegen de vlakte is gegaan, komt een tijdelijke brandweerkazerne voor een periode van 15 jaar. Op de locatie van de huidige kazerne verrijzen 37 ouderenwoningen waar al bijna 20 jaar op gewacht wordt.

De gemeenteraad trok aanvankelijk 1,7 miljoen euro uit in de brandweer op te schuiven naar het oude politiebureau en de 37 ouderenwoningen te kunnen bouwen, maar daar moest nog zeven ton bij om een tijdelijke brandweerkazerne te kunnen kopen. Daar zit een terugkoopgarantie op en dat zou volgens de gemeente goedkoper zijn dan huren.

Gesloopt

Als de tijdelijke brandweerkazerne aan de 's-Gravenzandseweg in Naaldwijk aan het einde van dit jaar overeind staat, wordt de oude kazerne gesloopt. Dat gebeurt naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar. 

Daarna begint op die plek langs het water de bouw van de appartementen voor ouderen. De realisatie daarvan staat gepland in de eerste helft van 2021. 

Stembureau

De huidige brandweerkazerne in Naaldwijk deed altijd dienst als stembureau en dat is op 20 maart voor het laatst. Dan zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Het pand voldoet niet aan de eisen die sinds 1 januari worden gesteld aan stembureaus voor kiezers met een lichamelijke beperking. Maar omdat het gebouw van de zomer toch gesloopt gaat worden, wordt daar nu niets meer aan gedaan. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland