Bram van Hemmen (links) krijgt na zijn beëdiging als waarnemend burgemeester van Midden-Delfland een hand van Jaap Smit, de commissaris van de koning in Zuid-Holland.
Volledig scherm
Bram van Hemmen (links) krijgt na zijn beëdiging als waarnemend burgemeester van Midden-Delfland een hand van Jaap Smit, de commissaris van de koning in Zuid-Holland. © PR

Bram van Hemmen beëdigd als waarnemend burgemeester van Midden-Delfland

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft Bram van Hemmen beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Midden-Delfland. Hij is met ingang van 1 juli 2022 benoemd en volgt Arnoud Rodenburg op, die na 18 jaar afscheid heeft genomen als burgervader van de groenste gemeente in de Randstad.

  1. Meer bouwen en meer belasting in Midden-Delfland: ‘Nog maar de vraag of ze het kunnen waarmaken’
    PREMIUM

    Meer bouwen en meer belasting in Mid­den-Delfland: ‘Nog maar de vraag of ze het kunnen waarmaken’

    Tot 2030 moeten er 75 woningen per jaar bij worden gebouwd, bewoners gaan toeristenbelasting betalen en iedereen moet mee kunnen doen in Midden-Delfland. Het nieuwe gemeentebestuur met VVD, CDA en D66 staat in de startblokken om aan het werk te gaan. Maar raadslid Ed Roeling van verkiezingswinnaar Mijn Partij, die denkt juist nú aan stoppen. ,,Ik vraag me af of het nog zin heeft.”