Brand bij voetbalvereniging Lyra in De Lier

VIDEODe brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand in de elektraruimte van voetbalvereniging  Lyra aan de Veilingweg in De Lier. 

Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de ruimte waar de elektriciteitskast staat, vlak naast de kleedkamer van de club. Het is nog onduidelijk hoe de brand daar is ontstaan. Team Brandonderzoek gaat na of de brand wellicht is begonnen door een kortsluiting in de zonnepanelen die de voetbalvereniging heeft geplaatst op het dak. 

De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand'. Dat betekende dat er meer brandweerwagens naar het clubhuis kwamen. Dat deed de brandweer in dit geval om meer water aan te kunnen leveren. 

Als gevolg van de brand kan er vanavond maar tot  20.00 uur worden getraind op sportpark De Zweth. Alle trainingen vanaf 20.00 uur zijn afgelast omdat de stroom ligt eraf en er dus geen verlichting in kleedkamers en op de velden is. Er kan ook niet gedoucht worden.

Met behulp van een aggregaat gaat de vereniging proberen om morgen een groot deel van het gebouw weer ‘aan de gang‘ te krijgen, maar de twee gangen naar de kleedkamers kunnen niet gebruikt worden. ,,We zullen dus moeten schuiven met het programma”, zegt een woordvoerder van de club. ,,Dat zal ongeveer twee weken in beslag nemen.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Brand bij voetbalvereniging Lyra aan de Veilingweg in De Lier. © District8

In samenwerking met indebuurt Westland