Schoenmakershuisje, Hart van 's-Gravenzande
Volledig scherm
Schoenmakershuisje, Hart van 's-Gravenzande © Hart van 's-Gravenzande

Brownies en Downies in schoenmakershuisje

In het rijksmonument aan het Marktplein in ‘s-Gravenzande komt een Brownies en Downies lunchroom. Gisteren zijn de contracten getekend tussen de exploitant en eigenaar Renpart Vastgoed.

Brownies en Downies is een keten van lunchcafé’s dat werkt via het franchiseprincipe. In de lunchrooms werken mensen met een verstandelijke beperking of mensen die om anderen redenen niet aan het werk komen. Er zijn bijvoorbeeld restaurants in Haarlem, Eindhoven en Leiden.

Brownies en Downies komt in het pand met trapgevel uit 1639 waar voorheen schoenmaker Hakzo in zat. Het wordt ook wel het ‘schoenmakershuisje’ genoemd. Op het gebouw zit al een horecabestemming. Wel is het wachten op de verbouwvergunning. ,,In het ontwerp staat dat rondom het monument een glazen pui komt. Wanneer we daarmee aan de slag kunnen, hangt af van de vergunning”, aldus Tom Harthoorn van Renpart.

Renpart is de nieuwe eigenaar van de nieuwe panden in het centrum van ‘s-Gravenzande. Begin september werd bekend dat ontwikkelaar BPD de panden had verkocht aan het Haagse vastgoedbedrijf.

,,Sindsdien zijn we hard bezig met de verhuur van de andere nog leegstaande panden in het centrum van ‘s-Gravenzande. We hebben goede hoop dat de leegstand binnenkort wordt teruggedrongen”, aldus Harthoorn.

06062017  © Thierry Schut Fotografie
's-gravenzande, centrum, graaf willem II straat, hart van 's-gravenzande, Foto van het oude monumentale schoenmakershuisje uit 1639 te midden van het nieuwe winkelcentrum
AD Haagsche Courant Westland
Volledig scherm
06062017 © Thierry Schut Fotografie 's-gravenzande, centrum, graaf willem II straat, hart van 's-gravenzande, Foto van het oude monumentale schoenmakershuisje uit 1639 te midden van het nieuwe winkelcentrum AD Haagsche Courant Westland © Foto: Thierry Schut
Lunchroom Brownies en Downies in Tiel.
Volledig scherm
Lunchroom Brownies en Downies in Tiel. © Raphael Drent

In samenwerking met indebuurt Westland