Volledig scherm
Buitenplaatsen in het Westland. © Stichting Oud-Westland

‘Buitenplaatsen in het Westland’ wint prestigieuze Ithakaprijs

Genootschap Oud Westland heeft de Ithakaprijs gewonnen met het boek Buitenplaatsen in het Westland. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het mooiste boek over een Nederlands landgoed, kasteel of buitenplaats. 

Auteur Martin van den Broeke (44) is in zijn nopjes met de onderscheiding. ,,Het is een opsteker voor ons allemaal. Verder was het natuurlijk totaal onverwacht. Er waren heel goede andere kandidaten. Bovendien heb ik dezelfde prijs ook al eerder gekregen. Je verwacht niet dat je daar dan nogmaals voor in aanmerking komt.”

In 2016 won Van den Broeke met zijn boek Het Pryeel van Zeeland, buitenplaatsen op Walcheren 1600-1820.

‘De inhoud van dit boek slaagt er goed in om de interesse voor dit specifieke Westlandse verleden bij een breed publiek op te wekken’, luidde de lovende woorden van de jury.

Volledig scherm
Buitenplaatsen in het Westland. © Stichting Oud-Westland
Quote

Tot nu toe werd dit boek vooral regionaal opgepikt

Van den Broeke

Van den Broeke wordt hier heel blij van. ,,Tot nu toe werd dit boek vooral regionaal opgepikt. Het had een plek verworven in Delftse en Haagse boekhandels, maar verder dan dat ook niet. Landelijk werd er nog niet zo veel aandacht aan besteedt. Als het goed is, begint dat nu, met het winnen van de prijs, een beetje te komen.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Buitenplaatsen in het Westland. © Stichting Oud-Westland

In samenwerking met indebuurt Westland