Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Burgemeester Arends: ‘Wiet voor eigen medicinaal gebruik niet bestrijden’

De Westlandse burgemeester Bouke Arends vindt dat er niet moet worden opgetreden tegen Westlanders die wietplanten voor eigen medicinaal gebruik thuis hebben.

Dat heeft hij de Tweede Kamer per brief laten weten. Arends schrijft de oproep te ondersteunen van de gemeente Zwartewaterland om tot een oplossing te komen voor de problematiek rond het thema medicinale cannabis. 

‘Er móet handhavend worden opgetreden tegen het grootschaliger telen van cannabis voor recreatief gebruik’, schrijft Arends. ‘Het optreden tegen het hebben van een gering aantal cannabisplanten voor medische doeleinden en eigen gebruik is soms overtrokken. Zeker omdat het vaak gaat om patiënten die noodgedwongen overgaan op het thuis telen van medicinale cannabis. Veel patiënten hebben baat bij het gebruik, maar omdat medische cannabis niet vergoed wordt door zorgverzekeraars is het gebruik ook vaak te duur'.

Daarom roept Westland de Tweede Kamer op om in overleg te gaan met alle betrokkenen, waaronder de farmaceutische industrie en zorgverzekeraars, om snel een oplossing re vinden.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland