Volledig scherm
Burgemeester Bouke Arends. © Thierry Schut

Burgemeester Arends wil totaal vuurwerkverbod voor consumenten

D66 Westland pleit voor een vuurwerkvrij Westland en heeft daarvoor een motie aangekondigd. Burgemeester Bouke Arends is voorstander van een algeheel vuurwerkverbod voor consumenten, dus voor alle soorten vuurwerk.

Dat heeft de burgemeester gezegd in een reactie op de motie van D66 Westland, die dinsdag 21 januari tijdens de eerste raadsvergadering van dit jaar op tafel zal komen. Vooruitlopend op de bespreking van die motie wil hij er niet inhoudelijk op reageren, maar morgen tijdens een vergadering van de raadscommissie bestuur gaat hij er wel iets over zeggen, zo kondigt hij aan.

Quote

Ik heb het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisse­ling altijd een mooie traditie gevonden

Arends

Arends vindt de schade en overlast voor inwoners, handhavers en hulpverleners te groot geworden. De burgemeester is voorstander van centrale vuurwerkshows. ,,Ik heb het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling altijd een mooie traditie gevonden”, zegt hij. ,,Als je een traditie in ere wilt houden, moet je daar als samenleving wel verantwoordelijk mee kunnen omgaan. Helaas blijkt dat niet meer het geval te zijn en dus is het nu aan de overheid om te reguleren.”

In samenwerking met indebuurt Westland