Volledig scherm
Burgemeester Arends trapt actie 'ontmoetingsgebakjes' af © Renata van Katwijk

Burgemeester gaat aan de ‘ontmoetingsgebakjes’

Burgemeester Bouke Arends heeft maandag de aftrap gegeven van de actie met ‘ontmoetingsgebakjes’. De glacés zijn tot en met 8 oktober voor 85 eurocent te koop bij verschillende Westlandse bakkers. 

Deze actie start in aanloop naar de derde editie van Westland Ontmoet. Tijdens dit evenement staat Westland van vrijdag 27 september tot en met dinsdag 8 oktober in het teken van ontmoetingen. Op veel plaatsen kunnen mensen meedoen aan allerlei activiteiten.

Volledig scherm
Ontmoetingsgebakjes © Renata van Katwijk

Westland Ontmoet vraagt aandacht voor de kracht van een ontmoeting: een gesprek, wandeling of kopje koffie. Het kan voor een ander het verschil maken en is vaak een kleine moeite, aldus de organisatoren. De actie met de ontmoetingsgebakjes moet de Westlanders een duwtje in de rug geven.

De ontmoetingsactie werkt als volgt: koop de WestlandOntmoet-glacé bij: Bakkerij van den Berg, Bakkerij van Delft, Echte bakker Langerak, Bakkerij Van Malkenhorst, Bakkerij Paul Schalke, Bakkerij Erwin Scholtes, Meesterbakker Roodenrijs en Bakkerij Vreugdenhil. Eet hem op bij een kopje koffie of thee, samen met iemand die wat extra aandacht verdient. 

Maak vervolgens een ‘selfie’ van dit gezellige moment óf van het bezoek aan de bakker. Post die op Facebook, Twitter en/of Instagram, met de hashtags #ontmoetingsgebakje en #WestlandOntmoet erbij. Meer informatie via WestlandOntmoet.nl.'

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Westlandse studente valt in de prijzen met restaurant voor en door Westland

    Westlandse studente valt in de prijzen met restaurant voor en door Westland

    Roos Vollebregt is genomineerd voor de Woonmall Publieksaward met haar ‘interieur van de toekomst’. Voor haar eindexamenproject aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam ontwierp de 20-jarige ‘geboren en getogen Westlander’ een Westlands restaurant, waar ook nog eens Westlands gegeten kan worden. ,,Héél Westlands”, lacht zij. ,,Maar zoiets bestaat nog niet. En ja, daar is nood aan. Westland staat bekend om het eten wat daar geproduceerd wordt. Tot mijn verbazing zie je dat nog in geen enkel restaurant terug.”

In samenwerking met indebuurt Westland