Oud-wethouder Bram Meijer gaat van prins Carnaval naar senator Verkeersveiligheid. ,,Dit betekent niet dat heel carnaval wordt ‘drooggelegd’.”
Volledig scherm
Oud-wethouder Bram Meijer gaat van prins Carnaval naar senator Verkeersveiligheid. ,,Dit betekent niet dat heel carnaval wordt ‘drooggelegd’.” © Frank Jansen

Carnaval barst los in Westland: ‘Bier en carnaval zijn niet onlosmakelijk met elkaar verbonden’

Dit weekend barst het feest der feesten los: carnaval. De Jolige Druif is als eerste carnavalsvereniging ambassadeur van ‘Maak een punt van nul’ , dat streeft naar nul verkeersslachtoffers. 

Bier en carnaval zijn niet onlosmakelijk met elkaar verbonden, meent senator Verkeersveiligheid Bram Meijer. ,,Zeker niet bij wie daarna achter het stuur kruipt. Met veiligheid valt niet te spotten.”

Dit betekent niet dat heel carnaval wordt ‘drooggelegd’, verduidelijkt Meijer. ,,Feestvieren mag. Een biertje drinken ook. Máár”, vervolgt de oud-wethouder verkeer stellig, ,,neem je verantwoordelijkheid: voor jezelf en voor andere verkeersdeelnemers. Spreek af wie de BOB is, ga lopend naar huis of drink niet.”

Alcoholvrije prins

Carnaval vieren kan ook zonder alcohol, zegt hij. Zelf heeft hij dat ook gedaan. ,,Als prins heb ik op water geleefd. En ook ik had plezier.”

Om te benadrukken dat verkeersveiligheid belangrijk is, loopt tijdens de optocht vanuit de vereniging een ‘Maak een punt van nul’-campagneteam rond. Die zal materiaal uitdelen om iedereen te attenderen op verkeersveiligheid. 

Carnavalsvereniging De Blauwkonters zal de Jolige Druif niet snel na doen. ,,Het blijft ieders eigen verantwoordelijkheid. Bovendien zie ik geen mogelijkheid om iedereen te controleren”, aldus voorzitter Leon Teeuwsen.

In samenwerking met indebuurt Westland