Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Cel voor 50-jarige man die zakenpartner afperste: ‘Ik ga jouw dochter verkrachten’

De 50-jarige man die zijn voormalige zakenpartner en diens familie in Naaldwijk en Den Haag afperste, is door de Haagse rechtbank tot zeventien maanden cel veroordeeld.

De afpersing betrof een zakelijk geschil van 10.000 euro. Verdachte Frank O. (50) wilde in 2013 in Spanje een bedrijf in energiedrankjes opzetten met de andere ondernemer. Daar kwam het niet van omdat de andere ondernemer twee jaar de cel in moest voor wiethandel. Frank O. wilde zijn investering terug en liet het geld ophalen door ene ‘Bart’. Die stuurde het slachtoffer telefoontjes en berichtjes als: ‘je vrouw en dochter laat ik een seksclub werken’ of ‘ik ga jouw dochter verkrachten’. 

Het slachtoffer betaalde hem uiteindelijk 15.000 euro. Volgens verdachte Frank O. was hij destijds zelf benaderd door de hem onbekende ‘Bart’ die hem zou hebben aangeboden het geld voor te hem incasseren. Hij kende die Bart verder niet zei hij.

Medeschuldig

Maar de rechtbank vindt het ‘onaannemelijk’ dat verdachte die Bart niet kende en ook hield de verdachte volgens de rechtbank actief contact met ‘Bart’ over de voortgang van het incasseren. Al met al vindt de rechtbank dat O. medeschuldig is aan de afpersing. Hij moet het afgeperste bedrag terugbetalen, zo oordeelde de rechtbank. Er was dertig maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist tijdens de behandeling van de strafzaak eerder deze maand. De rechtbank hield in de strafmaat onder meer rekening met de omstandigheid dat de in Spanje opgepakte Frank O. daar ook een poosje vast zat.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland