Kinderen van de Bernadetteschool in Naaldwijk
Volledig scherm
Kinderen van de Bernadetteschool in Naaldwijk © Thierry Schut

Chinese kinderen komen niet naar Bernadetteschool in Naaldwijk vanwege dodelijke coronavirus

Het bezoek van circa dertig Chinese kinderen aan de Bernadetteschool in Naaldwijk gaat volgende week niet door. De groep uit China heeft laten weten dat het beter is dat ze in hun eigen land blijven en voorlopig niet reizen totdat het dodelijke coronavirus onder controle is. 

Dat heeft John van der Linden, de contactpersoon tussen de Bernadetteschool in Naaldwijk en de Chinese delegatie uit Nanjing, vanmorgen laten weten. Nanjing ligt op zo’n 500 kilometer van Wuhan, de stad waar het coronavirus is uitgebroken. Dat virus heeft al tientallen doden en duizenden besmettingen veroorzaakt. 

De Chinese kinderen zouden op woensdag 5 februari te gast zijn bij de Bernadetteschool om met hun leeftijdgenootjes te praten over hun toekomstdromen en hoe ze die willen bereiken. Er stond een programma van twee uur gepland  met presentaties en optredens.

Quote

Door het coronavi­rus heeft de groep uit China laten weten dat het beter is dat zij in China blijven

Van der Linden

,,Door het coronavirus heeft de groep uit China laten weten dat het beter is dat zij in China blijven en voorlopig niet reizen totdat het virus onder controle is en geen risico’s meer met zich meebrengt”, zegt John van der Linden.  ,,De beoogde verbreding van het internationale perspectief en het verbeteren van de Engelse taal van de leerlingen en de docenten moet dus nog even op zich laten wachten.”

De Chinese groep hoopt dat de ontmoeting met de leerlingen van de Bernadetteschool dit jaar nog wel door zal gaan.

In samenwerking met indebuurt Westland