Volledig scherm
De directie van coöperatie Door, met van links naar rechts Stefan van Vliet, Erik de Jong, Perry Dekkers, Jan Opschoor © Door

Coöperatie Door groeit als kool: Omzet met twaalf procent gestegen

Coöperatie Door uit Maasdijk groeit als een trein. Deze coöperatie voor vruchtgroentetelers, waarbij veertig ondernemers zijn aangesloten, zag vorig jaar de omzet met 12 procent stijgen naar 446 miljoen euro. Daarnaast groeide het areaal glas met vijf procent naar zo'n 600 hectare.

Deze omzetstijging komt volgens commercieel directeur Perry Dekkers onder meer door de toename in areaal, de uitbreiding van het assortiment met een Marokkaanse snacktomaat en de redelijke prijzen waren ook van invloed. 

Vier leden

Het directieteam van Door is per 1 januari ook uitgebreid en bestaat nu uit vier leden. Naast algemeen directeur Jan Opschoor en commercieel directeur Perry Dekkers maken nu ook operationeel directeur Erik de Jong en financieel directeur Stefan van Vliet deel uit van de directie. Zij hebben deze functie al langer bij Prominent, één van de vijf merken van Door, naast Green Diamonds, Paprico, Purple Pride en SweetPoint. 

Door is momenteel bezig met de bouw van een nieuwe locatie langs de snelweg A20 en wil doorgroeien naar een areaal van 800 hectare. 

In samenwerking met indebuurt Westland