De 7-jarige Jaïr is de enige die ze nooit terugvonden: ‘Waar is die krullenbol gebleven?’

VideoWaar is Jaïr Soares? 24 Jaar nadat het toen 7-jarige jongetje vermist raakte is de zaak nog een open wond voor alle betrokkenen die de bewuste dag op het strand van Monster waren. ,,Waar is die krullenbol gebleven?”

Het was een drukke dag. Echt een warme stranddag. Mensen liepen af en aan. Bij het uitgiftepunt van Beach Club Molenslag waren die dag misschien wel een paar honderd mensen een patatje, ijsje of blikje drinken komen halen. Liesbeth van der Ree (64) werkte destijds bij het paviljoen. ,,Het is 24 jaar geleden. Ik denk dat niemand meer het hele verhaal compleet krijgt”, zegt ze, terwijl ze uitkijkt of het strand van Monster. ,,Ik zou er echt alles voor over hebben om zijn ouders het hele verhaal te kunnen vertellen, echt waar.”

Volledig scherm
De laatste foto van Jair Soares, 4 augustus 1995. Hij verdween op het strand Monster. © Politie Den Haag

Beach Club Molenslag bestaat niet meer. Waar het paviljoen stond, is een tweede duinenrij aangelegd. Wie het strand nu opkomt ziet rechts niet de EHBO-post die er destijds stond, maar paviljoen The Coast en links staat nu Bondi Beach.

Op dit strand verdween op vrijdagmiddag 4 augustus 1995 Jaïr Soares. Het toen 7-jarige jongetje uit Rotterdam ging met zijn ouders bij Beach Club Molenslag een patatje halen, maar ging al snel weer spelen. Toen zijn ouders terugkwamen bij de handdoeken, waar een vriendin van hen met haar dochtertje zat, was Jaïr verdwenen. Als in rook opgegaan. Niemand heeft ooit meer iets van hem vernomen. Het enige kind dat op een strand is zoekgeraakt en nooit meer is teruggevonden.

In samenwerking met indebuurt Westland