Volledig scherm
De frikandelvlaai is vanaf vandaag te bestellen. © Bakkerij Vreugdenhil

De frikandelvlaai, het frikandelbroodje 2.0

Voor alle liefhebbers van het welbekende frikandelbroodje heeft bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk goed nieuws. Vanaf vandaag kan de frikandelvlaai, ook wel de frikandel-speciaaltaart genoemd, op aanvraag worden afgehaald.

In de taart worden maar liefst tien frikandellen, curry en uitjes verpakt in een jasje van bladerdeeg. ,,Het is dus eigenlijk net een frikandel-speciaal'', legt Linda Vreugdenhil namens de bakkerij uit. 

Ze vertelt dat het idee afkomstig is van een klant van de bakkerij. De man vroeg in de winkel of er een frikandeltaart gemaakt kon worden omdat een bekende van hem, die gek is op frikandellen, vijftig jaar werd. 

,,Bakkerij Vreugdenhil zou bakkerij Vreugdenhil niet zijn als we op dit verzoek 'nee' zouden verkopen'', aldus Vreugdenhil. Daarom gingen de bakkers aan de slag en kon de man zijn bekende afgelopen zaterdag met de taart verrassen.

Niet uniek

Hoewel bakkerij Vreugdenhil nooit eerder een frikandellenvlaai maakte, zijn er eerder frikandellenvlaaien gemaakt. Bakkerij Engels uit Grubbenvorst maakte bijvoorbeeld vorig jaar al een frikandellenvlaai, net zoals bakkerij Vreugdenhil ter ere van een verjaardag. De foto die de bakkerij hiervan deelde via social media is maar liefst 1295 keer gedeeld. 

In samenwerking met indebuurt Westland