Alphons de Wit in een koelcel van FloraHolland.
Volledig scherm
PREMIUM
Alphons de Wit in een koelcel van FloraHolland. © Thierry Schut

De glans is weg in het Westland, en dat allemaal dankzij een virus

Wie had ooit kunnen denken dat een virus het hart uit het Westland zou kunnen trekken? Bijna van de ene op de andere dag is de glans van het leven in het Westland verdwenen. Je kunt het zien aan de hoofden van die paar mensen die de straat nog opgaan. Gezichten staan strak en zorgelijk. 

Maar het zal je dan ook maar gebeuren dat je als kweker een leven lang bezig bent met het kweken van topproducten, je ziel en je zaligheid hebt gelegd in je werk, dat je als hobby beschouwde. In plaats van karrenvrachten topproducten uitzwaaien komt nu de knijper die het leven uit je bloemen en planten knijpt en die daarmee ook een stuk van jouw leven vernietigt.

  1. Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’
    PREMIUM
    even bellen met

    Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’

    Al twaalf jaar geeft Iris van der Made vier keer in de week zangles. Bij de Dordtse muziekschool begeleidt ze kinderen tot ouderen in een individuele les. Bij Het Vak in Delft geeft ze groepslessen aan leerlingen in de leeftijd van twintig tot zestig jaar oud. Nu ze door de coronacrisis haar leerlingen niet meer kan zien, geeft ze haar lessen via internet.

In samenwerking met indebuurt Westland