Volledig scherm
Het zwembad in De Lier is nog de hele week dicht. © Thierry Schut

De hele week niet zwemmen in De Lier, circulatiepomp Vreeloobad kapot

Het zwembad in sportcentrum Vreeloo in De Lier blijft nog een hele week dicht. Door een defect in de circulatiepomp staat het water stil en kan er nog tot en met vrijdag niet worden gezwommen. 

Optisport, de eigenaar en uitbater van het zwembad in De Lier, maakte vrijdag al bekend dat het zwembad dicht zou zijn wegens een ‘technische storing’. Uit navraag bij manager Gideon van der Kaaij blijkt het te gaan om een kapotte circulatiepomp. 

,,Dat is een speciaal voor dít bad gemaakte pomp die het water in het bad rondpompt. Daardoor kan het bijvoorbeeld gefilterd worden en blijft de waterkwaliteit op orde. Nu staat het water stil en wachten we tot de circulatiepomp gemaakt is. Daarna gaan we alles op alles zetten om de waterkwaliteit in het zwembad weer op orde te brengen”, aldus Van der Kaaij. 

Quote

Kinderen met zwemles hebben een weekje rust

Gideon van der Kaaij, Manager

Door de sluiting kunnen meerdere zwemlessen en sportlessen niet doorgaan. Van der Kaaij hoopt dat er voor een aantal sportlessen een andere accommodatie gevonden kan worden. Maar dat is niet makkelijk, omdat zwembad de Boetzelaer in Monster ook al is weggevallen. ,,Kinderen met zwemles hebben een weekje rust. De kaarten zullen een weekje worden opgeschoven.”

De circulatiepomp is naar verwachting donderdag of vrijdag klaar. Van der Kaaij hoopt dat het zwembad zaterdag weer open kan.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland