Volledig scherm
De boom waarnaast Bart (25) met zijn scooter in het water is beland © AD

De Lier rouwt om verongelukte Bart (25)

Inwoners van De Lier zijn in mineur wegens het overlijden van Bart (25). Hun dorpsgenoot belandde zaterdagochtend vroeg met zijn scooter in de sloot aan de Zijtwende in De Lier, ter hoogte van de nieuwbouwlocatie van Rijk Zwaan. 

Bart klapte door nog onbekende oorzaak tegen een boom en kwam vervolgens in het water terecht. Een voorbijganger trof de Lierenaar zaterdagochtend vroeg aan en alarmeerde direct de politie. Het slachtoffer is nog gereanimeerd door de hulpdiensten, maar dat mocht niet meer baten. 

Lierenaren leven mee met de nabestaanden van Bart, die een bekend gezicht was in De Lier. Hij was vroeger verkoper bij de Bruna in de Hoofdstraat. Bij die winkel wilden ze zaterdagmiddag alleen kwijt dat hij daar nu niet meer werkte. 

Verslagenheid

Op diverse sociale media is de verslagenheid groot. ‘Deze nacht heeft een bizarre wending gekregen, net vernomen dat jij, maatje, door een afschuwelijk ongeluk om het leven bent gekomen', schrijft iemand op Facebook. ‘Ik ga je missen maatje. Rust zacht daarboven. Ik zal nog vaak aan je denken en stampen tot ik je weer zie'.

‘Wat heb ik mooie momenten met jou beleefd', schrijft een ander. ‘Wat gaat iedereen jou missen, want jij was iemand met een gouden hart. Ik hoop dat je nu rust hebt gevonden, want wat heb jij soms moeten vechten...’

De politie wilde zondagmiddag nog niets kwijt over de toedracht van het noodlottige ongeval. ,,Het onderzoek is in volle gang, dus daar kan ik nog niets over zeggen", laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten.  

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland