Volledig scherm
Of de traditie van het saucijzenbroodje nu behouden wordt is nog niet duidelijk. © Agatha Diepeveen

De 'opvolger' waar Poeldijkse bakker op hoopte meldt zich

Even leek het erop dat Poeldijk het binnenkort met een bakkerij minder moest doen. Bakker Van der Sande kondigde aan na 25 maart te sluiten, tenzij zich een opvolger zou melden. Gisteren werd bekend dat bakkerij Van Malkenhorst uit Naaldwijk de zaak in Poeldijk overneemt.

Van Malkenhorst laat via Facebook blij weten dat de bakkerij gaat uitbreiden. Vanaf 27 maart neemt de bakker uit Naaldwijk bakkerij Van der Sande uit Poeldijk over. Van der Sande maakte eerder al bekend na 25 maart te zullen sluiten, tenzij zich een opvolger zou melden. 

Wim en Mirjam van Malkenhorst laten weten veel zin te hebben in het nieuwe avontuur. ,,Het geeft ons de kans om de klant te blijven verrassen met nieuwe producten'', schrijven zij op de Facebookpagina van de bakkerij. 

Geweldig

Afgelopen vrijdag bracht carnavalsvereniging De Blauwkonters een bezoek aan de bakkerij uit Poeldijk. Het zou - na een jarenlange traditie - het laatste bezoekje van de vereniging zijn waarbij het jaarlijkse saucijzenbroodje genuttigd zou worden. ,,Wij wisten nog van niks over de doorstart van de bakkerij'', laat Agatha Diepeveen van De Blauwkonters weten.

Gisteren bracht Leo van der Sande het nieuws persoonlijk bij de carnavalsvereniging. Hij liet weten dat hij en zijn vrouw de bakkerswoning blijven bewonen en dat zijn zoon Erik in de bakkerij blijft werken. ,,Een geweldige oplossing voor de bakkersfamilie'', concludeert Diepeveen tevreden.