Aad Verduijn (rechts) van stichting De Zaaier uit Maasdijk krijgt een cheque van 8250 euro uit handen van Jeroen Heemskerk, financieel directeur van Horconex uit Poeldijk.
Volledig scherm
Aad Verduijn (rechts) van stichting De Zaaier uit Maasdijk krijgt een cheque van 8250 euro uit handen van Jeroen Heemskerk, financieel directeur van Horconex uit Poeldijk. © De Zaaier

De Zaaier krijgt flink bedrag van Horconex voor projecten in Congo

Stichting De Zaaier heeft een cheque van 8250 euro gekregen van Horconex uit Poeldijk. Dit kassenbouwbedrijf had bij het openingsfeest van het nieuwe pand geld opgehaald voor de stichting die zich al jaren inzet voor mensen in het noordoosten van Congo. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?