Het Hoogheemraadschap van Delfland pompt momenteel tussen de 3000 en 4000 liter zoet water per seconde uit het Brielse Meer.
Volledig scherm
Het Hoogheemraadschap van Delfland pompt momenteel tussen de 3000 en 4000 liter zoet water per seconde uit het Brielse Meer. © archieffoto

Delfland pompt miljoenen liters water uit Brielse Meer

Om de droogte tegen te gaan is het Hoogheemraadschap van Delfland begonnen aan een waar ‘wateroffensief’. Het waterschap pompt momenteel tussen de 3000 en 4000 liter zoet water per seconde uit het Brielse Meer. 

 1. Werkgevers transportsector halen alles uit de kast voor chauffeurs: opleiding bijna gratis én baangarantie
  PREMIUM

  Werkgevers transport­sec­tor halen alles uit de kast voor chauffeurs: opleiding bijna gratis én baangaran­tie

  De samenleving heeft ze hard nodig, maar vrachtwagenchauffeurs zijn steeds lastiger te vinden. De sector transport en logistiek kampt met een enorm tekort aan personeel. Voor werkgevers is het lastig om vacatures direct te vervullen, blijkt uit de meest recente cijfers van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De komende jaren zijn er 10.000 chauffeurs nodig, per jaar.
 2. Team Westland levert weer topprestatie met 675.000 euro in half jaar: ‘Om stil van te worden’
  PREMIUM

  Team Westland levert weer toppresta­tie met 675.000 euro in half jaar: ‘Om stil van te worden’

  Trots hieven Dirk Huis en René Beukers de cheque met het gigantische bedrag van 675.000 euro boven hun hoofd, de voorlopige opbrengst van de vijftiende editie van Team Westland. De dolblije deelnemers reageerden verbaasd en vol ongeloof. Zij hadden een wereldprestatie geleverd, omdat vanaf eind oktober vorig jaar in slechts een half jaar deze enorme bak geld bij elkaar was gebracht.