Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Dierennoodhulp groeit uit haar jasje: ‘Ons werk neemt enorm toe’

Dierennoodhulp West-Nederland is op zoek naar nieuwe huisvesting. De in Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland en een gedeelte van het Westland opererende stichting groeit uit haar jasje. 

De Dierennoodhulp zoekt een onderkomen of een terrein waar een keet kan worden geplaatst in Vlaardingen of Maassluis. ,,Ons werk neemt enorm toe”, zegt Coby van der Vaart, penningmeester en meewerkend op de ambulance. ,,Dat komt niet omdat er steeds meer gewonde dieren zijn, maar omdat wij schijnen uit te blinken in ons werk. Mensen komen graag bij ons terecht.”

In 2015 startte de stichting in een garagebox, terwijl ze de laatste jaren op een bedrijventerrein aan de Korte Kruisweg in Maasdijk resideert. Met vier professionele ambulances die 24/7 actief zijn, verzorgt het ritten. Denk daarbij aan vervoer van huisdieren en diereneigenaren naar de dierenarts of crematorium, maar ook van gewonde wilde dieren. De dierennoodhulp is voor zeezoogdieren actief aan de oevers van de Waterweg, de havens binnen het Botlekgebied en de kust bij Hoek van Holland.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland