Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dit is de meest lucratieve flitspaal in de Haagse regio waar tienduizenden hardrijders zijn betrapt

Het Centraal Justitieel Incassobureau heeft vorig jaar weer grif bekeuringen verstuurd naar hardrijders in Westland. 

Met 39.000 boetes is de roemruchte flitspaal op de N211 bij Wateringen een duurzame inkomstenbron voor de staat. Op deze weg gaat bij kruisingen de maximumsnelheid plots van 70 km/u naar 50, en dat zien veel mensen over het hoofd. Een flitser verderop op deze weg leverde ook al 35.000 prenten op.

Landelijk de meest lucratieve boetemachine is de flitspaal op de kruising van de Beatrixlaan en de Westlandseweg in Delft, daar werden vorig jaar ruim 41.000 verkeersovertreders gefotografeerd. Het waren wel iets minder boetes dan vorig jaar, toen er nog meer dan 43.000 keer geflitst werd.

Van Alkemadelaan

De Van Alkemadelaan tussen de N44 en Scheveningen was vorig jaar goed voor dik 27.000 snelheidsboetes.

Volautomatisch betrapt worden op doorrijden bij rood licht overkwam in Zuid-Holland de meeste mensen in Voorburg, waar aan de Laan van Nieuw Oosteinde bijna 2800 bekeuringen voor dit vergrijp werden opgemaakt. 

Ook de Raamweg en de Oude Haagweg in Den Haag zijn, met elk bijna 1600 boetes, straten die de schatkist doen watertanden: de sanctie op verkeersovertredingen is hier namelijk 230 euro per keer, en dan moet de dader ook nog eens een paar euro administratiekosten betalen om de boetemachinerie van het justitieel incassobureau te bekostigen. Wie dat niet wil, moet ook op de A4 oppassen: de trajectcontrole tussen Den Haag en Voorburg leverde 86.000 boetes op.

In samenwerking met indebuurt Westland