Dit weekend naar de Westland Kros? Dit mag je niet missen!

VideoNa een jaar te hebben gewacht, is het morgen eindelijk weer zover: de Westland Kros barst los in Naaldwijk. Het wordt een jubileumeditie om nooit te vergeten met verschillende topacts en een speciale cultuuravond. Benieuwd wat je écht niet mag missen? Check het hier!

Liefhebbers kunnen morgen vanaf 18.00 uur terecht op het festivalterrein bij sportpark De Hoge Bomen. De avond belooft vervolgens in het thema te staan van de unieke Westlandse cultuur. Met de Kromme Jongens Mee-lal musical en een optreden van de Bloes Brodders op het hoofdpodium en een show van dj Bombastic op het dj-podium is er voor iedere Westlander iets wils. 

Voor de festivalgangers die het morgen laat maken, laat het programma van zaterdag het toe om eerst even lekker uit te slapen. Het terrein gaat ook dan namelijk om 18.00 uur open voor publiek. Voor de zaterdagavond heeft de organisatie de nodige grote namen weten te strikken, zoals The KIKNielsonMiss Montreal en Kensington. Westlands trots, dj Bombastic, bezoekt het festival zaterdag voor de tweede dag op rij om het festival af te sluiten. 

Durfals

Voor wie tussen alle muziek door even toe is aan iets anders, is er op het festivalterrein nog veel meer te beleven. Zo staan er verschillende foodtrucks - of 'vreetbussies' zoals Jump Koch deze noemt - om de lekkere trek te stillen, maar kan ook even worden uitgerust in één van de hangmatten. 

De echte durfals kunnen hun festivalbezoek letterlijk naar een hoger niveau tillen om vanaf een hoogte van vijftig meter van het Westlandse uitzicht te genieten.

Jump Koch en Peet van de Kromme Jongens hebben in een video alvast een tipje van de sluier opgelicht over hoe het festival eruit komt te zien: 

Volledig scherm
Foto Kensington ter illustratie. © ANP Kippa