Volledig scherm
Glasbouw in het Westland. Ter illustratie. © ANP XTRA

Driehonderd jaar Westlandse kassenbouw (1650 - 1950) vastgelegd in boek

Geïnteresseerden in de glastuinbouw kunnen met het boek ‘Kassen in Nederland‘ hun geluk niet op. De recent verschenen studie van plantenkassen in Nederland tussen 1650 en 1950 omvat onder meer de historie van de ontwikkeling van de tuinbouw in het Westland en is mede door het Westlands Museum samengesteld. 

Het boek is een uitgave van Stichting In Arcadië  en is geproduceerd in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, museum de Historische Tuin Aalsmeer en het Westlands Museum voor Streek- en Tuinbouwhistorie in Honselersdijk. Het boek is gratis te downloaden op kasseninnederland.nl. Bij voldoende belangstelling wordt er een fysieke versie van het boek gedrukt. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
  PREMIUM
  Vak apart

  Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

  Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.
 2. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
  PREMIUM

  Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

  Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.

In samenwerking met indebuurt Westland