Volledig scherm
Vrijdagavond 11 januari zijn de brandweer en de politie gealarmeerd na een incident achter een woning aan de Zwethkade Zuid in Den Hoorn. © District8

Drugslab aangetroffen in Den Hoorn

In een villa aan de Zwethkade Zuid in Den Hoorn is vandaag een drugslab aangetroffen. De politie heeft tot nog toe geen aanhoudingen kunnen verrichten, meldt calamiteitensite District8. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen zal het drugslab gaan ontruimen.

De brandweer vond het lab na een korte zoektocht aan de achterkant van de woning. In de woning zelf is apparatuur aangetroffen die gebruikt kan worden voor het produceren van drugs. De politie heeft de auto die op de oprit stond in beslag genomen.

Volgens een buurtbewoner werd het pand waar het lab is aangetroffen verhuurd aan medewerkers van Shell. Dit kan de politie overigens niet bevestigen. De weg was tijdelijk afgesloten voor onderzoek. Het onderzoek wordt morgenochtend hervat. 

Bewaken

Om welke drugs het gaat en om welke hoeveelheden is nog onbekend. Het pand zal vannacht worden bewaakt door een speciale eenheid. 

Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen(LFO) laat weten dat dit het eerste drugslab is in Nederland dat in 2019 opgerold is door de politie. 


Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland