Volledig scherm
Druivenprinses Joyce van der Meer overhandigt een abonnementflyers aan ondernemer René Beukers. © Jacques Zorgman

Druiven op tafel met abonnement

Wekelijks recepten en ingrediënten voor de hele week thuisbezorgd krijgen bestaat al langer. Maar een abonnement op één soort fruit kan in Westland nu ook: themapark De Westlandse Druif in Monster komt met een abonnement op druiven.

We spreken met Anita Bassie, woordvoerder van het themapark De Westlandse Druif, over deze nieuwe 'vondst'.

Vertel, hoe werkt het?

,,Iedereen die wil, kan bij ons een druivenabonnement voor vijf maanden afsluiten. Van juli tot en met november brengen wij, op een vaste dag, een houten kistje met vier kilo gemengde, biologische druiven bij de mensen langs. Voor gezinnen is het misschien best veel, maar bedrijven kunnen de druiven in hun kantine neerzetten of bijvoorbeeld op de ontvangstbalie. Dat is gelijk een leuke ijsbreker voor als gasten binnenstappen. De druif staat immers aan de basis van onze tuinbouwsector."

En wat mag het kosten?

,,Het is vijftig euro per kist. Mensen betalen dan in een keer 250 euro voor het hele abonnement. Je gaat het abonnement voor het hele seizoen aan. Het is net zoals met de krant, daar zit je ook tot aan het eind van je abonnement aan vast. Maar ik verwacht niet dat mensen er tussentijds mee zullen stoppen, zeker niet als je ze eenmaal de druiven hebt geproefd."

Is dit niet gewoon een slimme marketingtruc?

,,We willen de Westlandse druif inderdaad meer onder de aandacht brengen bij Westlanders zelf. We kweken 30.000 kilo druiven per jaar en veel daarvan gaat onder andere naar groentespecialisten. We vinden het belangrijk dat onze druiven ook in deze regio bekend zijn. Het zijn de eerste druiven uit deze regio van het seizoen. Bovendien kwam een van de bezoekers aan De Westlandse Druif zelf met dit idee."

Zijn er al abonnementen verkocht?

,,Nog niet, we zijn nog maar net begonnen. De druivenoogst begint eind juni. De druivensoorten die dan rijp zijn, worden aangeboden. De eerste druiven brengen we begin juli langs. Hopelijk slaat het aan."