Volledig scherm
Werkzaamheden aan de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk © Thierry Schut

Eerste delen verbreding van Burgemeester Elsenweg al zichtbaar: Werk gaat als een trein

Ruim een maand na het begin van de werkzaamheden aan de Burgemeester Elsenweg (N213) in Naaldwijk zijn de eerste delen van de verbreding naar twee keer twee rijstroken al zichtbaar. 

,,We hebben deze week voor het eerst geasfalteerd”, zegt omgevingsmanager Sander Zuyderwijk van aannemingsmaatschappij Van Gelder. ,,Ook hebben we een tijdelijke ontsluiting voor bloemenveiling FloraHolland gemaakt. Nu zijn we druk bezig met de demontage van de verschillende geluidsschermen en het plaatsen van tijdelijke geluidsschermen.”

Daarvoor worden horizontale mantelbuizen de grond in gebracht. Zuyderwijk: ,,Met een zuigwagen zuigen we de grond weg, zodat we geen schade aan kabels en leidingen veroorzaken. Met die mantelbuis beschermen we alle kabels en leidingen. Van daaruit kunnen we de heistellingen erop zetten om te gaan heien zonder die kabels en leidingen kapot te maken.”

Elsenbosch

Ook is Zuyderwijk in overleg met betrokkenen van het plan Elsenbosch, even verderop. Deze projecten verlopen gelijktijdig. Het project Elsenbosch is een transformatie van een glastuinbouwgebied naar een multifunctioneel bedrijventerrein. Zo komen er innovatieve tuinbouw gerelateerde bedrijven, huisvesting voor arbeidsmigranten, een klein kantoorgebouw, een tankstation en een vestiging van fastfoodrestaurant Burger King.

De rotonde aan de Bosweg krijgt hiervoor een vierde tak. Het hele project N213 gaat vooral om de verbreding van de Burgemeester Elsenweg naar twee keer twee rijstroken, maar de uitbreiding van de rotonde aan de Bosweg en de reconstructie van het kruispunt met de Dijkweg zijn ook twee belangrijke onderdelen.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland