Het terrein van de Sportraad Zuid-Holland aan de Arckelweg in Poeldijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van de Sportraad Zuid-Holland aan de Arckelweg in Poeldijk. © Google Streetview

Eerste vluchtelingen uit Oekraïne naar langdurige opvanglocatie in Poeldijk

De eerste vluchtelingen uit Oekraïne die momenteel op één van de drie tijdelijke locaties in Westland worden opgevangen verhuizen vanaf 13 mei naar één van de gemeentelijke locaties voor langdurige opvang. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  10

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Geheime opnames leiden tot extra raadsvergadering: wethouder Rombout wéér op het matje geroepen
  PREMIUM

  Geheime opnames leiden tot extra raadsverga­de­ring: wethouder Rombout wéér op het matje geroepen

  Als je zelf deel van het gesprek uitmaakt is het niet verboden om ongevraagd dat gesprek op te nemen, maar netjes is het niet. Niettemin zijn de geheime opnames van gesprekken tussen wethouder Barend Rombout en de stichting sociaal cultureel centrum De Leuningjes in Poeldijk de aanleiding tot een extra raadsvergadering. Over evenementenlocatie de Veiling, de verhuizing van de lokale omroep WOS daar naartoe, een asbestsanering, een schadeclaim van drie ton en de tweede Berkenflat.
  Westland