Volledig scherm
© ANP XTRA

Eindelijk snel internet via glasvezel in buitengebied van Westland

Snel internet via het glasvezelnetwerk komt voor inwoners van het buitengebied in Westland steeds dichterbij. Glasvezel Buitenaf en de Westlandse wethouder Leen Snijders hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van het veelbesproken netwerk.

In december vorig jaar maakte Glasvezel Buitenaf bekend dat alle inwoners van het buitengebied van Westland en Midden-Delfland die zich hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting ook daadwerkelijk worden aangesloten. 

Alle partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant. ,,We lopen in Westland regelmatig voorop met allerlei ontwikkelingen door ons innovatieve bedrijfsleven", zegt wethouder Snijders. ,,Snel en betrouwbaar internet is daarbij onmisbaar. Ik ben dus heel blij dat de inwoners en bedrijven in Westland straks ook in het buitengebied over snel internet kunnen beschikken. Bovendien denk ik dat een glasvezelaansluiting ook een pré is bij de verkoop van een woning. Glasvezel aanleggen is investeren in de volgende generatie.”

Aanmelden

In de afgelopen periode is de beoogde aannemer al begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden. Op dit moment wordt gewerkt aan het technisch ontwerp van het netwerk en de aannemer zoekt naar geschikte locaties voor de verdeelpunten. Op basis van deze voorbereidingen zal in de komende periode meer duidelijk worden over de start van de aanleg, aldus de gemeente.

Westlanders kunnen zich nog steeds aanmelden voor glasvezel in het buitengebied, maar moeten daar dan wel eenmalig minimaal 995 euro voor betalen omdat dan extra werkzaamheden voor moeten worden verricht. 

In samenwerking met indebuurt Westland