Volledig scherm
Het Westland vroeg het stempel Fairtrade gemeente aan. Op de foto Janny Nederlof, voorzitter bestuur, en Jan van Geest. © Peter Franken

Eindelijk: Westland is Fairtradegemeente

Vijf jaar nadat voor het eerst werd geopperd 'Fairtradegemeente' te worden, is het eindelijk officieel. De gemeente Westland krijgt het predicaat. Janny Nederlof, voortrekker van werkgroep Fairtrade Westland, is in haar nopjes. ,,Alle bestuursleden zijn door het dolle heen, zo blij."

Het was immers best een werk om hier te komen, geeft de vrouw toe. Bijna vijf jaar zijn er verstreken nadat de raad in 2014 het college verzocht om 'de weg in te slaan om Fairtrade gemeente te worden. ,,Heel vaak heeft onze werkgroep een tandje bij moeten zetten. Dankzij de inzet van vele verenigingen, organisaties en bedrijven, die eerlijke handel een warm hart toedragen, is het uiteindelijk toch gelukt."

De 's-Gravenzandse vertelt vol trots een lovend juryrapport te hebben gekregen. Eind oktober zullen er nog meer lovende woorden volgen, wanneer op het gemeentehuis aan de Verdilaan de officiële uitreiking plaatsvindt. ,,De titel mag dan binnen zijn. Voor ons is dat geen eindstation", zegt Nederlof nadrukkelijk. ,,Fairtrade moet je levend blijven houden. Daarom gaan wij ook gewoon door."

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland