Volledig scherm
PREMIUM
Alphons de Wit. © Thierry Schut

Er zullen weinig mensen zijn die wachten tot hun hobby rekenen

ColumnEr zullen weinig mensen zijn die wachten tot hun hobby rekenen. Sta maar eens in een plensbui, wachtend op de bus. Zit maar eens in een overvolle wachtkamer wachtend op het moment dat de tandarts je in zijn spreekkamer roept. Sta maar eens in een file terwijl een overvolle blaas je tranen in je ogen bezorgt. 

Nee, wachten is geen geintje, tenzij je deel uitmaakt van het legertje politici dat dit land tracht te besturen. Wie appelen vaart appelen eet, moeten die stuurlui hebben bedacht toen ze hun eigen sociale voorzieningen in elkaar timmerden.

 1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
  PREMIUM
  Vak apart

  Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

  Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.
 2. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
  PREMIUM

  Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

  Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.

In samenwerking met indebuurt Westland