Volledig scherm
Archieffoto. Leegstand in Honselersdijk © Foto: Thierry Schut

Expert gaat leegstand in Westland te lijf

De wens van winkeliers, de gemeente Westland, de provincie Zuid-Holland en MKB Westland om met een zogenoemde leegstandsmakelaar leegstand in de winkelgebieden te lijf te gaan, gaat in vervulling. 

Vastgoeddeskundige Edwin Markus begint volgende week. De inzet van de vastgoeddeskundige is een onderdeel van de veelbesproken leegstandsverordening, bedoeld om de leegstand van winkelpanden in de kernen aan te pakken. Markus gaat daarvoor praten met vastgoedeigenaren in Naaldwijk, 's-Gravenzande en Monster. Op basis van deze gesprekken wordt een inventarisatie gemaakt van de leegstaande panden.

Er wordt gekeken naar de oorzaken en naar mogelijkheden om de leegstand aan te pakken. Dit kan transformatie van de panden tot een ander type retail, horeca, maatschappelijk gebruik of zelfs woningen tot gevolg hebben. Daarna gaan winkeliers samen met de gemeente, de provincie en MKB Westland de kernwinkelgebieden vaststellen, waarna de bestemmingsplannen worden aangepast. ,,Ook hierbij is het doel de verlevendiging van de centra", zegt centramanager Marjan Naaktgeboren.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland