Volledig scherm
Een komkommer © Albert van den Boomen

Faillissement Quality Queen na twee slechte seizoenen

De verkoopafdeling van Quality Queen in Maasdijk is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. De zeventien medewerkers van de handel in glasgroente is ontslag aangezegd. 

De ruim tweehonderd andere medewerkers werden via uitzendbureaus ingehuurd. Quality Queen kocht voornamelijk tomaten, paprika’s, komkommers en aubergines in bij telers en leverde deze vooral aan Engelse supermarkten.     

Twee jaar slechte oogsten in de paprikateelt zijn de belangrijkste oorzaak van het faillissement, zo laat curator Mathieu Souren weten. Dat leidde tot ‘enorme verliezen’. ,,Dankzij een enorm warme zomer vielen de opbrengsten van de kassenteelt tegen.’’ Daardoor moest het bedrijf extra paprika’s inkopen, terwijl de verkoopprijs al was vastgesteld. Quality Queen kon die hogere kosten niet doorberekenen. ,,Zelfs voor een gezond bedrijf is dat bijna niet te boven te komen.’’

Het is de bedoeling dat ook de andere onderdelen van het bedrijf, dat zo’n twintig jaar bestond, worden verkocht. Dat zou nog eens twintig medewerkers hun baan kosten. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland