Volledig scherm
Riek en Kees Stougie in betere tijden. © archieffoto familie Stougie

Familie Stougie blij met verhuizing, maar is nog steeds boos

De familie van de ’s-Gravenzandse Riek Stougie (85) is blij dat zij weer terug is in De Kreek. ,,Mijn schoonvader Kees is dolblij”, vertelt schoondochter Jos Stougie, die het woord voert namens de familie. ,,Hij kan haar nu weer zelfstandig bezoeken.””

Volledig scherm
Riek en Kees Stougie eind september in het verzorgingshuis in Pijnacker. © Fred Leeflang

De afgelopen weken in het verzorgingshuis in Pijnacker hebben Riek niet veel goed gedaan. ,,Ik herken haar soms niet meer terug”, zegt Jos. Steeds op en neer reizen naar Pijnacker trok een zware wissel op de familie. ,,We waren daar niet zomaar, het is toch steeds een uur heen en een uur terug, zeker in de spits. Als we dan daar waren, bleven we een langere tijd. Riek gaf aan dat ze dat best zwaar vond. Nu kunnen we een halfuurtje gaan en kunnen we haar meer afleiding bieden dan in Pijnacker.”

De familie is blij dat vrij snel een plek is gevonden in De Kreek. ,,We denken dat ze ons misschien tegemoet komen, omdat ze de eerste keer toen ze in De Kreek lag te snel is ontslagen en naar huis is gestuurd”, vertelt Jos. ,,Ons werd een langdurige revalidatieplek in De Kreek beloofd, maar daar werd ze dus snel weer ontslagen. Na een kort verblijf thuis kwam ze uiteindelijk in Pijnacker terecht. Al die verhuizingen hebben heel veel met haar gedaan.”

Boos

Riek zit nu in De Kreek op de goede plek en hoeft niet meer te verhuizen. ,,Ze zag erg tegen het verhuizen op.” 

Hoewel de situatie voor haar schoonouders nu is opgelost, maakt het Jos nog steeds boos. ,,We moeten eerst roepen voordat iets verandert. Ik hoor van heel veel mensen dat zij in dezelfde situatie zitten. Ik hoop dat het snel gaat veranderen, voor alle andere mensen die in de situatie van Riek en Kees zitten.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

    Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

    Al ruim een jaar lang schrijft journalist Leo van der Velde iedere week een brief aan zijn kleindochter Rachel. Deze brieven verschijnen in de rubriek Lieve Rachel in AD Haagsche Courant. Vorige week zijn een aantal brieven en niet eerder vertoonde verhalen samengebundeld in het boek Lieve Rachel uitgebracht. In deze quiz moet antwoord gegeven worden op vragen over de brieven van Leo. Doe mee en maak kans op een gesigneerd exemplaar!

In samenwerking met indebuurt Westland