Volledig scherm
Gerard Vreugdenhil © NBOV

Fanatieke Vreugdenhil aast alsnog op de winst na bakwedstrijd die 'redelijk’ verliep

De Westlandse bakker Gerard Vreugdenhil is dit weekend in actie gekomen op het WK Boulangerie in Parijs. Met een groep van andere Nederlandse banketbakkers kwam hij zondagochtend in actie. 

Het team bestaat daarnaast uit meester Boulanger Mark Plaating, Roel Tegels en coach Hans Som. Tijdens de wedstrijd is Vreugdenhil verantwoordelijk voor de viennoiserieproducten. Dat zijn luxe Franse broodjes. In Nederland verstaan we daaronder bijvoorbeeld croissants, brioches en chocoladebroodjes.

Zijn teamgenoot Mark Plaating bakt voor de categorie baguettes en wereldbroden en Roel Tegels maakt het ‘sierstuk’.  Het thema waaraan ze moeten voldoen is 'muziek’. Nederland neemt het op tegen China, Costa Rica, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Ivoorkust, Japan, Korea, Marokko, Taiwan en de Verenigde Staten. 

Quote

We hebben alles op tijd afgekregen, wat op zich al een uitdaging was

Vreugdenhil

,,Het ging redelijk", blikt Vreugdenhil terug. ,,We hebben alles op tijd afgekregen, wat op zich al een uitdaging was. Van die tijdsdruk hadden ook andere landen last. Maar ik merkte vooral dat de voorbereidingstijd toch misschien iets te weinig is geweest. We komen uit een ontzettend drukke decembermaand. De voorbereiding moest tussendoor. En in de bereiding merk  je dan toch dat de receptuur nog niet helemaal in je hoofd zit.”

Verschil

Hij merkte een verschil met de teams uit Aziatische landen. ,,Daar hebben dit soort prijzen echt een bepaalde status en daar worden drie bakkers gewoon voor een half jaar vrijgemaakt om hiervoor voor te bereiden.”

Morgen moeten nog vier andere landen bakken voor de prijzen. Dinsdag worden de winnaars bekend gemaakt. ,,Of ik wil winnen? Ja natuurlijk", zegt de Westlander. ,,Daar ben ik véél te fanatiek voor.”

In samenwerking met indebuurt Westland