Volledig scherm
Ziko Özdemir (links) in duel met matchwinner Jaap van Duijn. © Pieter Vermeer

FC 's-Gravenzande klimt ondanks nederlaag toch een positie op ranglijst

FC 's-Gravenzande klom, ondanks de derde nederlaag op een rij, toch nog een positie op de ranglijst en deed op doelsaldo de laatste plek op de ranglijst van de hoofdklasse A over aan Achilles'29. Op het Juliana Sportpark had Rijnvogels aan één treffer voldoende om de Westlanders van zich af te schudden. Zeker Ziko Özdemir zal het duel zo snel mogelijk willen vergeten.

De vleugelverdediger was er zelf zeker van dat de bal de zijlijn geheel was gepasseerd en staakte zijn inspanningen. Omdat een vlag- en fluitsignaal voor een inworp voor FC 's-Gravenzande uitbleef, was het achteraf een dure misrekening. Arno Dijkstra tikte namens Rijnvogels slim door op Jaap van Duijn, die in alle vrijheid doelman Jurrian Jouvenaar het nakijken gaf: 0-1. Over een paar weken wordt Özdemir gehuldigd voor honderd duels in de hoofdmacht. Bij gebrek aan het noemen van treffers van de verdediger zal hij bij de overhandiging van de presentjes straks ongetwijfeld het advies meekrijgen om vooral dóór te gaan als er niet wordt gefloten.

De ongelukkige tegentreffer past precies in het beeld van het tot dusver zo onfortuinlijke FC 's-Gravenzande. Elke situatie valt deze periode in het nadeel van de ploeg van trainer Richard Elzinga uit. FC 's-Gravenzande snakt naar het eerste winstpunt en het eerste doelpunt. Wie zaterdag in het Gelderse Doorwerth tegen DUNO scoort, mag zich dan gelijk de topscorer van de ploeg noemen. Nu staat FC 's-Gravenzande als enige hoofdklasser op zaterdag nog droog.

Goed gesprek

Gijs Abbas en Özdemir maakten in vergelijking tot vorige week tegen Smitshoek deel uit van de basiself. Dennis van Rijn en Ardi Luijendijk begonnen in het tweede thuisduel op de bank. Doelman Danny Koning en Elzinga hebben een goed gesprek achter de rug. Koning weet dat Jurrian Jouvenaar voorlopig de voorkeur krijgt en schikt zich gedwongen in zijn nieuwe rol. De Scheveninger doet het met opgeheven hoofd om mogelijke andere toekomstplannen voor hemzelf in 's-Gravenzande niet in de weg te staan.

FC 's-Gravenzande stond vorig seizoen nog vol in de schijnwerpers als finalist van drie bekertoernooien. Derdedivisionist SteDoCo, tegenstander in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB Beker, is het seizoen al even beroerd van start gegaan met slechts één punt uit vier wedstrijden. Als beide ploegen elkaar eind oktober treffen, hopen beide kampen er in ieder geval beter voor te staan.

Slotseconde

Aan inzet geen gebrek bij FC 's- Gravenzande om na de 0-1 achterstand een nieuwe nederlaag af te wenden. In de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij, maar succes bleef uit. Ook het inbrengen van Luijendijk en Jan Verduijn leverde niet het gewenste effect op. De beste kans op de gelijkmaker was in de slotseconde. Uit een vrije trap van Sander Koeleman kwam de bal op miraculeuze wijze alsnog via de paal in handen van Rijnvogels-doelman Jeffrey Verkerk.

Opstelling FC 's-Gravenzande: Jouvenaar, Dag, Abbas, Broch (84. Luijendijk), Özdemir, Koeleman, Belic (68. Verduijn), Vermolen, Van Meerten, Westhoff en Triep.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland