Volledig scherm
Fanny Beishuizen en Marja van der Ende hebben 4000 euro gewonnen voor 'Fietsen voor m'n eten' in Salland. © Marja van der Ende

'Fietsen voor m'n eten' wint prijs

Het Westlandse initiatief 'Fietsen voor m'n eten', waarbij mensen langs stalletjes fietsen om hun boodschappen bij elkaar te sprokkelen, heeft een prijs gewonnen in de gemeente Raalte. 

'Fietsen voor m'n eten' is een Facebookgroep en website waarbij mensen met elkaar adressen van stalletjes met groenten en fruit delen. Het is een initiatief van Marja van der Ende uit 's-Gravenzande, die al elf maanden haar boodschappen bij de tuinder haalt en daarvoor niet meer in de supermarkt komt. De Facebookgroep heeft inmiddels 2350 leden en ze heeft meer dan 150 adressen op de kaart gezet. 

Toen Fanny Beishuizen uit Salland Van der Ende ontmoette, raakten ze aan de praat. Geïnspireerd door Van der Ende, zette Beishuizen een vergelijkbare groep op met de naam 'Noaberhaptrap', een term die in Salland en omgeving staat voor fietsen van buur naar buur om je eten bij elkaar te sprokkelen. 

Dit initiatief heeft nu 4000 euro gewonnen bij de gezondheidsverkiezing van gemeente Raalte. Met het geld gaan Beishuizen en Van der Ende een website voor Salland realiseren, herkenbare fietskleding en ander promotiemateriaal aanschaffen.

In samenwerking met indebuurt Westland