'Foodbos', hangmatten en camping op Westland Kros

VideoHet heeft wat bosschages gekost tussen het voetbalveld van Westlandia en de tennisvereniging, maar zo ontstond wel een plek waar dit weekend leuke dingen onder de bomen kunnen worden gedaan. En daar is de organisatie van de Westland Kros mee aan de slag gegaan. 

,,Dat mocht van de gemeente hoor'', haast Frank Bierkens, organisator van Experience Express, zich te zeggen. ,,Ze hebben het nota bene zelf gedaan. Op die plek komen nu een 'foodbos', loungehoeken, hangmatten en zelfs een camping.''

Zo Westlands als de Westland Kros deze keer wordt, is-ie volgens Bierkens nog nooit geweest. ,,Er is veel meer beleving'', zegt de organisator, die de barren laat omtoveren tot Westlandse kroegen. ,,Die vrijdag wordt wel echt gaaf. je kunt meeblèren met de musical van de Kromme Jongens en er is een gave afsluiter van de Bloes Brodders. Die gaan weer bizarre dingen doen. Ik hoop alleen al voor hen dat het een gave 'final' wordt. Als heel Maasdijk uitloopt, dan komt het goed.'' De Bloes Brodders laten op een groot scherm beelden zien van de afgelopen dertig jaar.

Groter

Dankzij de gesnoeide bosschages is het festivalterrein groter dan vorig jaar, toen de Westland Kros op het veld ernaast werd gehouden. ,,We kunnen nu meer mensen kwijt. Als we er op zaterdag 8000 hebben, zijn we superblij'', zegt Bierkens. ,,Je moet ook nog normaal kunnen bewegen, dan heb je veel minder kans op gedoe.'' Vorig jaar trok de zaterdagavond 6500 bezoekers.

Volledig scherm
Er wordt hard gewerkt aan de opbouw van het festivalterrein van de Westland Kros in Naaldwijk. © Jacques Zorgman