Volledig scherm
Feest in de tent van Cannes Outdoor op sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk. © Cannes Outdoor

'Geen geluidsoverschrijdingen bij Cannes Outdoor'

Philip van Geest, organisator van Cannes Outdoor in Naaldwijk, heeft zich ‘mateloos geïrriteerd’ aan de vragen over meldingen van geluidsoverlast die Westland Verstandig op het college van b en w heeft afgevuurd.

Want uit de eerste metingen van de gemeente blijkt dat op alle vier de avonden, dat er feest was in de tent op het parkeerterrein van voetbalvereniging Naaldwijk op sportpark De Hoge Bomen, geen geluidsoverschrijdingen zijn geconstateerd. De Omgevingsdienst Haaglanden heeft nog geen definitief geluidsrapport opgeleverd, maar de verwachting is dat dat wel beschikbaar is bij de evaluatie van de Westland Reünie, de Naaldwijkse feestweek.

,,Het zijn nog geen officiële cijfers, maar dit soort vragen irriteert me mateloos”, zegt Van Geest. ,,We hebben vergeleken met de andere locaties verreweg de beste cijfers, ook omdat ons meetpunt veel verder ligt. Daar komt bij dat er zaterdag een illegaal schuurfeest was aan de Hoogwerf dat door boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren, red.) is beëindigd. Dat zorgde ook voor overlast qua muziek.”

Steun

De organisator van Cannes Outdoor krijgt via sociale media veel steunbetuigingen voor zijn evenement, dat dit jaar voor het eerst op de parkeerplaats van het sportpark werd gehouden. ,,Op een enkeling na zegt iedereen: ik woon er ook en heb er geen last van gehad. Maar natuurlijk zijn er meldingen en klachten binnengekomen, zelfs nog voor de feestweek. Toen begonnen een paar inwoners al te zeuren. Dat zullen best dezelfden zijn geweest die nu het hoogst van de toren blazen en naar Westland Verstandig zijn gelopen.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!